» » Uporaba barberry u kuhanju - ukusne i zdrave bobice i ne samo

Uporaba barberry u kuhanju - ukusne i zdrave bobice i ne samo

Recite mi u čemu koristi barberry u kuhanju? Prošle godine smo posadili nekoliko sadnica i već smo pobrali prvi usjev. Kompot sam dodala borovnicu u zrnu kad je bila konzervirana za zimu. Što još možete učiniti s bobicama??

upotreba šipka u ulinarijiBujne grmlje barberry s gustom krošnjom, zelenim proljećem i žuto-crvenim ljetom stvaraju neprobojnu živicu. Ne samo da će vas pouzdano zaštititi od neželjenih gostiju, već će vas oduševiti i ukusnom i zdravom žetvom. Osim ljekovitih svojstava kulture, primjena šipka u kuhanju već se dugo ne primjenjuje. Kisele bobice dodati će pikantni dodir mnogim jelima i pićima u boji u prekrasnoj boji..

Uporaba barberry u kuhanju

sušeni barberryKao i u medicini, u kulinarske svrhe koriste se ne samo bobice, već i listovi grma. Općenito, svi dijelovi biljke sadrže korisne tvari i mogu biti korisni.

Glavna stvar je ne baviti se borovnicom, jer prekomjerna konzumacija bobica može uzrokovati povraćanje. Uz to, u velikim količinama znatno snižavaju krvni tlak, pa hipotenzivni pacijenti trebaju biti posebno oprezni. I još jedna stvar: korisne su samo zrele bobice, obojene bogate crvene boje. Zeleno voće je otrovno, ne možete ih jesti niti dodavati jelima..

Što možete učiniti s lišćem

grana barberryAko isprobate mlade listove, jasno možete osjetiti njihov kiseli okus, gotovo isti kao onaj od kislice. Barbino lišće može lako zamijeniti kislice kod kuhanja juhe od kupusa ili zelenog boršeta. Dobre su i u povrtnim salatama. Osim toga, lišće se može staviti u marinadu..

Kako koristiti bobice

pilaf s umakom od borovnicaNajčešće su plodovi grma koji se još uvijek koriste u kuhanju.. Mogu se dodati u gotovo svako jelo, na primjer:

  1. Pilav.
  2. Rižina kaša.
  3. Mljeveno meso za kotlete, kobasice i ostale mesne proizvode.
  4. Pečenu posolite za pečenje.
  5. Juha, posebno graška juha ili zasebna juha s govedinom i šipkom.
  6. Umak.
  7. Adjiku.
  8. Alkoholna pića (likere, likere, pivo).
  9. Razni deserti.

džem od borovnicaBobice bobica se dobro ponašaju prilikom konzerviranja. Mogu se brati odvojeno ili dodavati kiselom kupusu i krastavcima. Iz plodova se dobiva ukusan i zdrav sok ili kompot. A od nje se pravi i aromatični i vitaminski džem. Bobice treba prethodno namočiti preko noći, a već sljedećeg dana sirup treba prokuhati u ovoj vodi. Zatim ih prelijte borovnicama i kuhajte 40 minuta. Za 1 kg bobica trebat će vam 1,5 kg šećera i 600 ml vode.

Kako kuhati pileći pilaf s borovnicom - video


Recenzije: 184