» » Jesenske bobice: planinski pepeo, viburnum, divlja ruža (video)

Jesenske bobice: planinski pepeo, viburnum, divlja ruža (video)

Jesen je druga sezona bobica. U rujnu-listopadu sazrijevaju svijetli, ukusni i zdravi plodovi limunska trava, sviba, oskoruša, chokeberry (aronija), bekovina, žutikovina, bokovi ruža. Štoviše, ove jesenske bobice, koje su apsorbirale cijelo ljetno sunce, imaju veću vitaminsku vrijednost od ljetnih..

Šipka - jesenska bobica

Uzgajane su slatko-voćne sorte i hibridi zanimljivi za uzgoj u vrtu oskoruša, potječu od poznatih oskoruša non-gentile: šipak, moravski, liker, ogrtač. Njihovi su plodovi ukusne i originalne boje. Još jedna svijetla jesenska biljka - bekovina, dobrobiti njegovih bobica su dobro poznate. grmovi bokovi ruža može poslužiti kao dobar neprolazan živica, i prekrasna ukrasna biljka koja dugo cvjeta mirisnim svijetlim cvjetovima, a na jesen je obasjana plodovima naranče koja imaju mnoga ljekovita svojstva. 

Naša redovita autorica, dizajnerica krajobraza i TV voditeljica Olga Voronova reći će vam više o tim divnim biljkama koje daju jesenju berbu ukusnih i zdravih bobica. Dijelit će kako koristiti oskoruša, bokovi ruža i bekovina u njihovoj ljetnoj kućici, kao i upotreba njihovih plodova. Na primjer, kako pripremiti grozdove oskoruša u šećernom sirupu za praznike.

Mnogo zanimljivih i korisnih publikacija posvećeno je jesenskim bobicama i pripravcima iz njih na našoj web stranici. Ovo su neki od njih:


Na našem se kanalu redovito pojavljuju novi zanimljivi i korisni videozapisi o temama ljetnih vikendica: o uzgoju i reprodukciji biljaka, o kontroli štetočina, o izradi originalnih ukrasnih elemenata vlastitim rukama i o mnogo više. pretplatite se na kanal 7dach, da biste bili prvi koji su svjesni novih videozapisa, možete slijediti ovu vezu https://goo.gl/22MWwK


Recenzije: 176