» » Ljekovita svojstva plodova smreke

Ljekovita svojstva plodova smreke

korisna svojstva plodova borovicaJuniper se široko koristi u uređenju parkova i uređenju krajolika. Postoje tri podvrste ove kulture: horizontalna, srednja i visoka..

Četinjača izdaje veliku količinu fitoncida u okoliš, koji pročišćavaju zrak. Juniper ima pozitivan učinak na cijelo ljudsko tijelo. Korijen, kora i iglice ove kulture imaju ljekovita svojstva..

Nemoguće je koristiti plodove svih sorti smreke u ljekovite svrhe. Jedine su jele smreke..

Konus jestivih smreka

Voće obična smreka su češeri tamno plave ili svijetloplave boje s tri sjemenke. Pogrešno ih nazivaju bobice zbog svoje veličine i prisutnosti pulpe. Celuloza stabla smreke je smeđa, s pikantnim začinjenim okusom.

U ljekovite svrhe mogu se sakupljati i beriti samo zreli plodovi smreke. Nezreli zeleni pupoljci.

Ljekovita svojstva plodova smreke

Konus borovnice ima mnoštvo ljekovitih svojstava. Imaju na ljudskom tijelu:

  • antibakterijski;
  • diuretik;
  • protuupalno djelovanje.

Osim toga, poboljšavaju sastav krvi i normaliziraju probavni sustav..

Plodovi stabla koriste se u narodnoj medicini za prevenciju virusnih bolesti prehlade. Od njih se pripremaju čaj, dekocije, a konzumira se i svježe voće..

Tijekom epidemije gripe, jedite pet plodova smreke dnevno. Svakodnevno povećavajte njihov broj dodavanjem jednog konusa na petnaest. Zatim također postupno smanjite njihov broj na pet. Odmorite se 10 dana i ponovno ponovite tijek liječenja.

Plodove smreke u ljekovite je svrhe moguće koristiti samo uz normalno funkcioniranje svih unutarnjih organa. Za osobe koje pate od bolesti gastrointestinalnog trakta, bubrega i srca njihova primjena je kontraindicirana.

Primjene za kuhanje

Konus borovnice široko se koristi u kuhanju u desertima, pićima i glavnim jelima. Kako se začin borovnice dodaje u meso i ribu.

Ako pravite vlastitu hladno dimljenu hranu, pušaču dodajte šaku plodova smreke. Oni će gotovom proizvodu dati pikantnu aromu i obogatiti njegov okus.

Također, češeri smreke koriste se u pripremi kvasa i žele..


Recenzije: 126