» » Koji je slagalica bolje odabrati

Koji je slagalica bolje odabrati

Često je tijekom gradnje potrebno koristiti ubodnu pilu, koju odabrati između svih modela teško je odrediti ako ne znate osnovne kriterije. Proizvođači nude mnogo različitih opcija, među kojima morate odabrati najprikladnije.

Kriteriji izbora

Prije nego što odlučite kako odabrati ubodnu pilu, morate odlučiti o glavnim karakteristikama, parametrima i svojstvima na koje morate obratiti pažnju. Evo glavnih točaka za naučiti:

 1. Električni alat - električna mreža ili baterije.
 2. Tip motora i indikator snage. Što se tiče prvog, uređaj može imati i otvoren i zatvoren motor..
 3. Učvršćivanje platna. To mogu biti posebni stezni uređaji i vijci.
 4. Kategorija uređaja. Slagalica može biti industrijska, profesionalna i kućanska.

Pored toga, izbor se mora učiniti u korist alata koji je praktičniji i lakši za upotrebu. Također morate uzeti u obzir proizvođača, troškove opreme i prisutnost različitih dodataka takvom uređaju..

Ako želite odabrati električnu slagalicu, onda svakako treba obratiti pažnju na broj udaraca u minuti. Ovaj parametar izravno utječe na rezanje materijala, točnost i preciznost postupka. Obično je ta brojka do 3100 poteza u minuti, ali postoje i moćniji modeli. Ako ubuduće planirate koristiti ubodnu pilu za obradu raznih materijala, onda je najbolje odabrati onaj koji ima gumb za podešavanje broja udaraca u minuti.

Rad s ubodnom pilom

Rad s ubodnom pilom

Važno je znati ne samo koja je ubodna testera bolja, već i kvalitetu različitih komponenata u uređaju. Na primjer, ovo se odnosi na sustav za zamjenu datoteka u uređaju. Fiksacija se može izvršiti vijcima ili tlačnim uređajima. Potonji je brži i lakši. Za njegovu primjenu nije potrebna pomoćna oprema, što se ne može reći o načinu pričvršćivanja vijcima. Još jedan lijepi dodatak može biti prošireni set maziva, ulja, datoteka. Najbolje je odmah kupiti glavne dijelove, jer u slučaju kvara na odabranom alatu, morat ćete zamijeniti neispravni dio.

Vrste ubodnih pila

Danas na tržištu građevinskih alata postoji širok spektar različitih električnih ubodnih pila. Da biste olakšali izbor, morate razumjeti klasifikaciju takvih instrumenata, ovisno o njihovom napajanju i namjeni..

Prema vrsti napajanja možete odabrati ubodne pile koje rade na baterije ili na električnu mrežu. Značajke su jasne iz njihovih imena. Mrežne mreže snažnije su od baterija. No, modeli baterija mobilniji su. Mogu se koristiti neko vrijeme bez spajanja na električnu mrežu ili neki drugi izvor..

U svrhu uporabe postoje takve sorte ubodnih pila: kućne, profesionalne i industrijske. Što se profesionalaca tiče, njihove su glavne prednosti otpornost na habanje i velika snaga. Alat može raditi do 8 sati, a nema potrebe za pauzama. Takva se oprema koristi za velike količine rada..

Industrijska ubodna pila je u nekim aspektima bolja, ali nije je uvijek preporučljivo koristiti. To je stroj koji se aktivno koristi u drvnoj industriji.

Akumulatorska slagalica

Akumulatorska slagalica

Što se tiče predmeta za kućanstvo, takva se skupina smatra vrlo uobičajenom. Ovi su modeli najjeftiniji. Prikladni su isključivo za kućne radionice i jednostavni su za upotrebu. Snaga je prilično velika. Osim toga, postoje mnoge druge vrste ubodnih pila, ovisno o drugim čimbenicima..

Dizajn slagalica

Što se tiče dizajna, danas svi proizvođači električnih ubodnih pila pokušavaju svoje modele učiniti jednostavnijim za korištenje. Prilikom izbora, svakako morate uzeti u obzir uređaj. Uključuje sljedeće osnovne elemente:

 1. Kućište. Vrlo važan detalj je i sama ručka, jer bi trebala biti što udobnija. Na mnogim modelima u tu svrhu izrađuju i gumenu brtvu na ručici..
 2. Oštrica pile. To mogu biti pile namijenjene samo metalima ili drugim materijalima..
 3. Držač pile. Oštrica za rezanje je fiksirana na njega.
 4. Jedini. Predstavlja strukturu na kojoj oprema počiva.
 5. Gumb za uključivanje / isključivanje uređaja.
 6. Gumb za regulaciju brzine. Zahvaljujući njemu možete povećati i smanjiti broj okretaja, tako da je rad učinkovitiji..
 7. Spoj kontejnera, gdje se nakuplja prašina. Ovaj dio uklanja puno prašine tijekom uporabe slagalice..

Svi dijelovi u uređaju trebaju maksimalno odgovarati zadacima dodijeljenim uređaju..

Podnožje slagalice

Podnožje slagalice

Prilikom izbora potrebno je uzeti u obzir prisutnost dodatnih funkcija u uređaju:

 1. Prisutnost laserskog pokazivača, preciznije rezati materijal.
 2. Mogućnost podešavanja učestalosti udaraca i dubine piljenja materijal. To ne samo da prilagođava rad alata za određeni materijal, već i povećava točnost rezova.
 3. Mogućnost spajanja uređaja na sakupljač prašine ili usisavač, kako se prašina ne raspršuje, već se sakuplja u jednom spremniku.
 4. Mogućnost podešavanja mehanizma tipa klatna.
 5. Otpuhavanje piljevine i prašine, koja se provodi automatski.

Sve ove funkcije čine rad električnog ubodnog mehanizma učinkovitijim, ali treba imati na umu da se tada troškovi opreme povećavaju. Dakle, ako je takav alat potreban samo za piljenje ploča, pa čak i vrlo rijetko, onda je najbolje ne odabrati modele koji imaju mnogo dodatnih funkcija..

Najbolji modeli ubodnih pila

Postoji mnogo modela električnih ubodnih pila. Svi se razlikuju u pogledu performansi, raznih dodatnih funkcija.

Bosch GST 65B - najbolji način. On zauzima prve pozicije u mnogim ocjenama. Glavna prednost je što su vibracije vrlo male. Osim toga, vanjski je potplat vrlo siguran. Prednost je mala veličina i težina alata, što je vrlo povoljno. Ruka će biti manje umorna kada koristi takvu slagalicu. Na to utječe i dizajn samog kućišta. Postoji dodatna funkcija puhanja površine kako bi se moglo pomno pratiti liniju rezanja. Model izvrsno funkcionira ne samo s šperpločom, već i s drvom, metalom, pa se smatra univerzalnim.

Električna ubodna pila BOSCH Professional GST 65 V

Električna ubodna pila BOSCH Professional GST 65 V

Još jedan model ovog proizvođača na prvom je mjestu u ocjenama - Bosch PST 10,8 LI. Ova je slagalica dobro radila. Glavna prednost je što radi na bateriji. Zahvaljujući tome, bit će moguće raditi s alatom na otvorenom. Osim toga, plusevi uključuju glatko ubrzanje motora, mogućnost podešavanja potplata. Težina modela je mala, što je ujedno i prednost. Zanimljiva dodatna značajka je pozadinsko osvjetljenje LED tipa. Zahvaljujući tome, instrument će se moći koristiti i u uvjetima slabog osvjetljenja (na primjer, navečer vani). Zamjena oštrice za drvo metalnom oštricom vrlo je jednostavna i brza.

Makita 4329 Je li još jedan model slagalice koji djeluje vrlo učinkovito, ali istovremeno stvara najmanje vibracije. Uz to, prednost je dostupnost 3 načina rada za tip pendula. Drška je prekrivena gumom. Moguće je podesiti glavnu ravninu. Nedostatak takvog uboda je samo u tome što će trebati dugo vremena da zamijenite nož..

AEG BST 18X - opcija koja se smatra jednom od najboljih. Ima izvrsnu funkcionalnost. Lijep bonus je što postoji poseban ekran za zaštitu očiju i lica. Osim toga, postoje elektroničke kočnice. Potplati su lijevani, izrađeni su od aluminija. Ovaj je izbor definitivno opravdan. Cijena uređaja je relativno niska. Jedini nedostatak je prilično velika težina alata u usporedbi s drugim električnim ubodnim pilama koje rade na bateriju. Dakle, morate odabrati tablicu.

Dewalt DW 349 - moćan alat s udobnim zahvatom. Moguće je ručno prilagoditi platformu. Brzina se prebacuje tipkom. Postoji LED pozadinsko osvjetljenje i funkcija za odbacivanje otpada i prašine. Postoji posebna podloga za potplat koja štiti od rezanja materijala. Koristi se u slučajevima kada ogrebotine ne smiju biti dopuštene na površini predmeta..

Migla MP-100 / 700E Interskol

Migla MP-100 / 700E Interskol

Dewalt 331K - još jedan popularni model istog proizvođača. Uređaj je vrlo pouzdan. Ima zatvoren motor, puno različitih postavki. Nagib weba moguće je podesiti bez upotrebe ključa. Kao i prethodni opisani model, također postoji i poseban mekani jastučić.

Ryobi CJS 180L - ovo je također dobro poznata kvalitetna električna slagalica, ali nije previše moćna. Ali savršeno za kućanske poslove. Lagan, laserski pokazivač. U svrhu zaštite predviđene su posebne ograde. Nedostatak je što ćete za takav uređaj morati kupiti dodatnu bateriju i punjač, ​​jer nisu uključeni u komplet.

Interskol MP-100E - također popularna slagalica. Ovaj je model domaći. Niski troškovi smatraju se glavnom prednostom. Osim toga, uređaj je otporan na opterećenja, ima lijevano kućište zupčanika, šarkasti poklopac preko motora.


Recenzije: 200