» » Vrhunski preljev papra nakon sadnje u otvoreno tlo

Vrhunski preljev papra nakon sadnje u otvoreno tlo

Papriku uzgajam već nekoliko godina i u ovom članku ću vam reći kako ju oploditi. Voćka je kapriciozna: ako je držite u nepovoljnim uvjetima ili je hranite u pogrešno vrijeme, zaostajat će u rastu. Nakon gnojidbe obavezno dodajte vodu i olabavite tlo na malu dubinu.

Moj prijatelj koristi samo organsku tvar. Kaže da su minerali loši za paprike. S ovom tvrdnjom se može osporiti. Ako se pripravci primjenjuju umjereno, doprinijet će rastu plodoreda, učiniti ga izdržljivim i manje podložnim bolestima..

Organske su tvari učinkovite i uvijek dostupne - to su njegove glavne prednosti. Prirodna gnojiva mogu poslužiti kao osnova za složena.

Koristimo organske

Papriku hranim mulleinom, proizvod dodajem u početnim fazama razvoja usjeva voća. U ovom slučaju potiče rast lišća. Na ulici pripremam rješenje: uzmem 1 litru mulleina i kombiniram ga s 5 litara vode. Nakon 5 dana dobiva se baza za gnojidbu. Razrjeđujem ga vodom u omjeru 1: 2, koristim za zalijevanje.

Umjesto mulleina, možete koristiti infuziju pilećeg gnoja. Takav proizvod sadrži dušik u velikim količinama, pa ga treba primjenjivati ​​vrlo štedljivo..

Treba uzeti 1 litru pilećeg gnoja i kombinirati s 20 litara vode. Primjećujem da su organske tvari korisne tijekom razdoblja cvatnje. U tom se slučaju mora dodati slabija otopina dodavanjem 10 g drvenog pepela (biljka zasitiva dušikom i kalijem).

Kad vidite da biljke formiraju plod, dodajte organske tvari složenim proizvodima. Pripremam vrlo korisno rješenje: uzimam 50 litara vode (oko 5 kanti), dodam 2 kg kravljeg gnoja i 100 g nitrophoska. Alat postaje spreman nakon 15 dana, mora se primijeniti u korijenu.

Organske tvari potiču rast biljaka i potiču rast lišća. U fazama cvatnje i plodonošenja treba primjenjivati ​​proizvode s kalijem i fosforom. Ne dopustite da paprike budu prenasićene dušikom! Bilo koji lijek, kao i narodni lijekovi, dodaju, promatrajući doziranje.

Gornji preljev s mineralnim spojevima

Papar se hrani mineralima koji sadrže kompleks elemenata u tragovima. Kad biljka procvjeta, dodajte Bio-Master, a tijekom razdoblja zrenja - lijek Agricola-Vegeta.

Prednost složenih gnojiva je u tome što sadrže dušik, kalij i malu količinu fosfora. Ako želite, pripremite preparate sami, ali svakako slijedite moje preporuke.!

Domaći lijek je uvijek jeftiniji. Tijekom razdoblja aktivnog rasta papra, nanesite sastav s ureom i superfosfatom: uzmite 9 g uree i 4 g superfosfata, promiješajte u 11 litara vode. Ovo gnojivo se mora primijeniti u korijenu: 1 litra je dizajnirana za 1 jaku sadnicu.

Drugi put kada se paprike hrane tijekom razdoblja cvatnje. Uzmite kantu vode, dodajte 7 g kalijevog nitrata, isto toliko superfosfata i 15 g uree. Rezultirajući proizvod nanosi se u korijen. Kad papar počne roditi plodove, nahranite ga proizvodom koji sadrži sol i superfosfat.

Svaki od sastojaka morate uzeti 15 g i otopiti u 10 litara vode.

Prije gnojidbe trebali biste saznati kakav je sastav tla na određenom području. Ako je tlo iscrpljeno, savjetujem vam da mineralno gnojivo primjenjujete 4 puta svaka 3 mjeseca. U ostalim se slučajevima "minerali" dodaju 2 puta u sezoni.

Koristimo raspoloživa sredstva

Ovaj je odjeljak usredotočen na kvas. Proizvod ima korisna svojstva i često se koristi kao gnojivo. Kvasac sadrži gljivice koje aktiviraju mikroorganizme koji žive u tlu. Proizvod za pečenje kruha sadrži kompleks vitamina i mikroelemenata potrebnih za puni rast papra.

Treba napomenuti da su proizvodi na bazi kvasca univerzalni: koriste se tijekom cvatnje i stvaranja plodova. Kvasac se koristi i za gnojidbu sadnica.

Kada dođe do fermentacije, tlo se labavi i prozračuje. Ako se primjenjuju gnojiva s kvascima u skladu s dozama, usjev voća će brže formirati jajnike. Kvasac jača imunitet biljke, čineći je otpornom na bolesti i štetne insekte.

Pet stotina grama proizvoda računa se na 2,5 litre vode. Imat ćete visoko koncentriran proizvod. Ne dodaje se u čistom obliku, već se razrjeđuje vodom 1: 1, nakon čega se koristi za navodnjavanje korijena. Neki vrtlari koriste zrnati kvasac:

  1. 5 g se pomiješa sa šećerom u količini od 100 g i otopi u 5 l vode.
  2. Dodajte 1 žlicu. drveni pepeo.
  3. Razrijeđen vodom u omjeru 1:10.

Primjenjujemo gnojivo od koprive

Paprika se hrani infuzijom koprive. Da biste pripremili učinkovito složeno gnojivo, trebate uzeti koprivu, nasjeckati je i staviti u spremnik, postavljajući ugnjetavanje na vrh. Nakon nekog vremena vidjet će se fermentacija. Uklonite pjenu, dodajte ammophosu u otopinu.

Infuzija koprive jedno je od najsigurnijih gnojiva. Može se primjenjivati ​​jednom u 12 dana, dok usjev voća neće utjecati!

Foliarni preljev

Paprika dobro podnosi folijarno hranjenje. Koriste se kada je potrebno spasiti usjev od štetočina i opasnih bolesti. Ako primjenjujete proizvode iz boce sa sprejom, poduzimajući mjere opreza, ploča od listova će brzo apsorbirati i sintetizirati njihove aktivne tvari.

Folijarno oblačenje provodi se ako paprici nedostaju određene tvari. U nekim slučajevima usjev voća slabo raste, što ukazuje da mu nedostaje dušik. Manjak elemenata u tragovima očituje se i žutljanjem i venućem lišća. Ako biljka dobro ne formira plod, tada joj trebaju spojevi kalij i fosfor..

Predstavljam vašoj pažnji proizvode namijenjene preljevu korijena.

  1. Otopite petnaest grama uree u 11 litara vode, upotrijebite sredstvo za navodnjavanje.
  2. Da biste nadoknadili nedostatak fosfora, biljku morate hraniti superfosfatom. Stup mineralnog gnojiva otopi se u 3 litre vode.
  3. Ako usjev voća ispuši lišće, mora se hraniti bornom kiselinom. Jedan gram gnojiva otopi se u 10 litara vode.

Zahvaljujući bornoj kiselini, biljka prima elemente u tragovima i postaje otporna na bolesti. Savjetujem vam da papriku prskate navečer ili ujutro. Ne vršite lisnato previjanje kada sunce peče u dvorištu, inače će se na lisnim pločicama stvoriti opekotina..

Kao što vidimo, biberu su potrebne organske i mineralne smjese. Poduzmite mjere opreza pri primjeni i zapamtite da je biljku bolje prehranjivati ​​nego prekomjerno hraniti!


Recenzije: 88