» » Gnojivo za jagode

Gnojivo za jagode

jagodaOrganska i mineralna gnojiva za jagode pomažu povećanju prinosa i poboljšanju okusa bobica. Općenito su prihvaćene preporuke za upotrebu ovih gnojiva..

Njega jagoda treba provoditi tijekom cijelog razdoblja rasta. U rano proljeće tlo se hrani infuzijom mulleina, drvenim pepelom i ptičjim izmetom. Primjenjuju se ravnomjerno, u malim dozama..

Složena gnojiva bez klora koriste se kao mineralna jedinična gnojiva. Njegove glavne komponente su dušik i kalij, koji su biljci potrebni za vrijeme njezinog rasta. Prisutnost kalija u složenom gnojivu doprinosi povećanju produktivnosti i štiti grm jagode od različitih bolesti i utjecaja insekata štetočina. Dušik pruža biljci potrebnu opskrbu energijom za nesmetan rast i plodno plodovanje.

Glavne prednosti i prednosti proljetnog hranjenja jagoda mineralnim gnojivima:

  • Možete hraniti jagode na bilo kojem tlu;
  • Nakon gnojidbe tla, prinos se povećava;
  • Otpornost na bolesti i štetočine, kao i povećanje veličine ploda;
  • Ubrzanje razdoblja cvatnje i plodovanja, zbog nakupljanja potrebnih vitamina i šećera.

složeno gnojivo bez klora
Ova vrsta gnojiva unosi se za jagode kod sadnje ne više od 30 g. Nakon primjene na tlo, preporuča se iskopati i posaditi grm jagode na hranjeno mjesto. Tada biste trebali malo zalijevati biljku. U rano proljeće, kada se posljednji snijeg tek rastopio, potrebno je nanositi od 20 do 30 grama / 1 m2 površine, a nakon cvatnje - oko 15 g / m2.

Koja su gnojiva potrebna za jagode?

Uzgoj jagoda je zanimljiv i mukotrpan proces koji zahtijeva odgovarajuće znanje o korištenju određenih vrsta hranjivih sastojaka. Pa koja su gnojiva potrebna za jagode:

Organsko gnojivo za jagode

kompost
Kompostna brvnara. Stvara se od trule trave i komposta (ostaci pokvarenog povrća i voća, razne vrste otpada, ostaci hrane, lišće), miješanjem s vodom. Koristi se za zalijevanje tla, dok zaostala otopina ostaje na površini u obliku mulcha na malim otocima.

goo

gnojnica. Ova vrsta gnojiva proizvodi se na temelju izračuna od 1 litre. gnojnica / 8 l. voda. Zatim se inzistira nekoliko dana tako da smjesa postane tekuća. Nakon spremnosti, jagode možete dodati gnojivom. Morate zalijevati kako smjesa ne bi pala na lišće biljke, jer to može dovesti do njenog izgaranja.

temeljniGnojni humus. Koristi se za stvaranje otopine iz potpuno razgrađenih izlučevina i posteljine kućnih ljubimaca, s vodom. Gnojni humus koristi se kao gnojivo za jagode u jesen nakon berbe, a prije sadnje grmlja jagoda u proljeće. Otopina ima blagotvoran učinak na korijenski sustav. Gnojni humus ostaje na površini tla u obliku mulcha.

Pileće leglo (ptica). Koncentrat ovog organskog gnojiva može se kupiti u trgovini ili se može razrijediti kod kuće vodom u proporcijama 10x1. Dobivena otopina treba stajati oko dva dana. Nakon što se tvar infuzira, trebate je sipati u tlo kako ne bi došlo do lišća..

Važno je znati! Koncentrirana otopina koja koristi gnoj za perad sadrži veliku količinu dušika. Ljetni stanovnici moraju biti oprezni i koristiti ih s osjećajem proporcije i prema preporukama za uporabu.

humatHumata tvar (sadrži kalij i natrij). Ovo gnojivo se raspoređuje između redova grmlja jagoda na suhoj truloj travi ili sijenu. Poboljšava okus jagoda i smanjuje kapacitet nitrata. Humate nastaju ekstrakcijom treseta, mulja, stajskog gnoja, biljnih ostataka. Prodaje se kao prah u specijaliziranim vrtlarskim trgovinama.

pepeoDrveni pepeo. Izvrsno organsko gnojivo, što je dostojna zamjena za mineralna gnojiva superfosfat i kalijeva sol. Nanosi se u obliku praha i raspršuje se s izračunom 150g / 1m2 površine Možete ga koristiti i kao tekućinu (pola litre vode / 50 g. Pepela), svaki grm se zalije zasebno.

Mineralna gnojiva za jagode

granule gnojivaMineralna gnojiva jagode su potrebne na isti način kao i prirodna organska gnojiva. Poticat će brzi rast biljaka i povećati urod. Za to se koriste amonijev sulfat, urea, amonijev ili natrijev nitrat (dušična gnojiva).
Ova vrsta gnojiva potrebna je za postizanje kvalitetne žetve (bobice postaju krupne, crvene, velike). urea lako se otapa u vodi, pa je jedna žlica ureje dovoljna za 10 litara vode.
Gnojite jagode prvi put u rano proljeće. Ulijte 0,5 l. / Grm.

Gnojidba jagoda nakon berbe

Plodovi jagode se pojavljuju relativno rano. Potpuna berba završava u lipnju. Obično su nakon ovog postupka grmovi vrlo slabi. Morate koristiti gnojivo za prehranu života biljaka.
Prije nego što podržite grmlje jagode gnojivima, potrebno je ukloniti suhe izdanke i požutjelo lišće, a također zamijeniti grmove loše plodnosti novim.

Dobro gnojivo nakon berbe je otopina amonijaka mullein (2 žlice amonijaka i 2 šalice mulleina / 10 litara vode). Jagode se dodaju ovom otopinom (0,5 litara za svaki grm).
Nakon određenog razdoblja, tlo treba hraniti prahom od drvenog pepela, razbacajući oko 200 grama / 1m2.
najbolje gnojivo za jagodeGnojivo od koprive također će imati pozitivan učinak na hranjenje biljke jagode nakon berbe. Izrađuje se od izrezanih izdanaka koprive i kipuće vode. Čitav sastav se izlije u spremnik i infundira 3 dana. Takvo bio-gnojivo izlijeva se u tlo na cijelom području plantaže jagoda..

Pa, najbolje gnojivo za jagode je složeno organsko gnojivo - grah zeleno stajsko gnojivo i stajski gnoj. Ovaj spoj će biljci pružiti dovoljno hranjivih sastojaka. Učinkovito ga koristite zajedno sa složenim mineralnim gnojivima.

Slijedom svih preporuka za uporabu osnovnih gnojiva za jagode, možete dobiti dobar rezultat, povećavajući prinos nekoliko puta.

Kako pravilno oploditi jagode (video)


Recenzije: 60