» » Kuhanje figurica iz kamena za vrt u sumornim studenjskim danima

Kuhanje figurica iz kamena za vrt u sumornim studenjskim danima

Mislim da ste svi vi dragi sedmodnevni radnici vidjeli divne figure za vrt. Toliko su lijepe i raznolike da vam oči divljaju! Istina, puno koštaju. To je, naravno, njihov minus. 

Kupnjom seoske kuće, na mjestu oko kojega se konj nije valjao, ozbiljno sam razmišljao o tome kako ga preraditi. Bezbroj stvari se može učiniti, naravno, ali cilj je i ja krećem prema njemu! Jedna od ideja su upravo figurice za vrt i cvjetne krevete (također ih planiram napraviti sljedeće godine). Kupnja je skupa, pa sam odlučio pokušati napraviti ih sam. Što je od toga došlo pogledajte u nastavku!

Općenito, sve je počelo izletom na more. Imamo divne uvale, koje su isprekidane tako okrenutim kamenjem, uglavnom okruglog oblika.. 

Izgradio sam toranj od šljunka, sjedim, uživam u zvuku valova i čarobnom mirisu mora (a on je tu, da budem iskren, poseban! Svi koji nam dođu slaviti ovo!), A onda mi pada na pamet ideja: zašto nešto ne mogu kuće napraviti od takvog kamenja ?! Pomislio sam - jesam! Sakupljeno kamenje u autu, dovezeno kući.

Evo takve strateške zalihe kamenja koju sam izradio. Mislim da je ovdje dovoljno cvjetnog kreveta! 
Iako su kamenčići slični, istodobno se razlikuju po obliku i veličini. Samo trebate uključiti maštu i tada možete učiniti sve!

Na primjer, možete napraviti otisak stopala)) Mislite li da će potplat više pristajati desnom nogu ili lijevom?))

Ali prvi put sam odlučio napraviti gusjenicu, žabu i cvijet.

Brzo ili ne, našao sam pravo kamenje. Ako nije bilo problema s gusjenicom i cvijetom, tada je već bilo teže odabrati kamenje za različite dijelove žabljeg tijela. Ali izvedivo! 
Odlučio sam dijelove učvrstiti zajedno s vodonepropusnim i vremenski otpornim zaptivačem, a ne s cementom, jer je to brže, pouzdanije i materijal za pričvršćivanje je manje vidljiv.

Nisam imao građevinski pištolj, pa sam samo izrezao paket brtvila i štapom razmazao dijelove za figure.

Gusjenica se odmah ispostavila da je napravljena, ali žaba nije: prvo sam zalijepila oči, čekala do sljedećeg dana kako bi se čvrsto držala. Zatim sam pričvrstio glavu na torzo i prednje noge. Zadnju sam popravio sa strana kantama s vodom i krpama.
Trećeg dana pričvrstila sam zadnje noge. 

U principu, brtvilo je gotovo nevidljivo. Nakon premazivanja bojom i komarci nosa neće erodirati.

Savjetovao sam se sa najstarijim sinom, koju će boju željeti vidjeti gusjenica. Otišli smo u trgovinu i kupili akrilne boje i četke. Slikano. Vrlo kreativan i zabavan proces! 

Ali s cvijetom je sve bilo obrnutim redoslijedom: prvo sam dijelove naslikao, a tek onda ga zapečatio brtvilom.

Evo kamilice (ili vodenog ljiljana) koju sam dobila :)

Upoznajte Kwaka :) Sretan, ugodi oku svojim osmijehom :)

A ovo je šarena gusjenica! Lijepo, ne jede ništa u vrtu! -)

Ovo su brojke koje sam dobio! Naravno, trebali bi stajati negdje u vrtu ili u blizini cvjetnog kreveta, ali zasad ih nema. Ali postoje jagode, koje sada imaju vrlo lijepe listove. Živite dok su moje kreacije tamo.

Naravno, ne remek-djelo, ali vlastitim rukama. Po troškovnoj cijeni - u regiji od 500 rubalja, dok je brtvilo ostalo 3/4 paketa, popravio sam sve što je trebalo u kući. Ostalo je puno boje, sljedeće godine možete slikati puno stvari! A materijal je potpuno besplatan. Kako kažu, jeftino i veselo!


Recenzije: 178